En ce moment, La Salopette offre la livraison

En berättelse om overaller #1

År 2030 är hon 8 år, lilla Mimi, det är fint väder i trädgården hos morfar Michel och mormor Rose. Hennes föräldrar är på ett medicinskt uppdrag i ett land så långt borta att hon inte har kommit ihåg namnet. Hennes eget universum är denna trädgård, inte särskilt stor, men ändå tillräckligt för att hon ska gå vilse i den lite, eller åtminstone, så att hon kan leka med att gå vilse i den.

Mimi är liten för sin ålder, blond med stora blå ögon, hon är livlig och full av fantasi. Idag leker hon upptäcktsresande i sina morföräldrars trädgård. Med sina korta byxbyxor är hon bekväm och springer överallt! Hon hoppar, klättrar på den låga väggen i trädgården, plockar upp en vacker sten, rosa, kantad med svart, och tar sig tid att välja i vilken ficka hon ska gömma sin skatt. Hon har ett val, den stora framfickan, de på sidorna? Det är att hon mår bra i sina byxbyxor som hon valde själv i vår webbutik med Mamie Rose. Av alla hennes kläder är det den hon föredrar, dessa vackra gula overaller som får henne att se ut som en smörblomma mitt bland blommorna i morföräldrarnas trädgård. Mormor säger att det är denim ... men vad är denim? Morfar säger att ordet kommer från Mr. LEVI STRAUSS , att det härstammar från 1800- talet, som använde ett tyg "från Nîmes" för att göra de första jeansen . Denna legend har gått förlorad med tiden, men "de Nîmes"-byxorna finns fortfarande kvar, till lilla Mimis glädje. Och så fascinerar det henne ändå att det här tyget är så gammalt och att hennes overall är så vacker och helt ny, med sina vackra metalliska knappar som glimmar i solen och som gör det till ett extremt gediget plagg , speciellt när en orädd liten flicka bestämmer sig för att rusa i full fart längs trädgårdens stigar eftersom hon förföljs av utomjordingar som är fast beslutna att kidnappa henne för att ta henne till deras avlägsna planet...Så många känslor! Hon går helst in i huset där morfar Michel, i blå overall , reparerar en möbel i köket. Han har alla sina verktyg i haklappen , ner till snickarmätaren som hänger i en ögla på sidan. Dessa byxbyxor är genomtänkta, rejäla, praktiska och de håller farfars rygg bra, tycker Mimi och håller den sista tanken för sig själv!

Arbetsoveraller

Mormor Rose, i sjömansoverall , lagar lunch. När hon ser dem båda inser hon att alla tre är i overaller och hon är nöjd med den här ensemblen.

– Mormor, varför är ni båda i overaller som jag?

-För att min älskling, din morfar och jag har spenderat hela tiden av vårt liv med overaller och det här plagget passar oss så bra att vi har slutat klä oss annars . Du förstår, vi är gamla nu och det här plagget klär oss i stil och komfort. Och så var det i overaller jag träffade morfar! Vill du att jag ska berätta för dig?

Mimi behöver inte bli tillfrågad och sätter sig bekvämt in, glad över tanken på att höra en fantastisk historia.

– Du förstår, börjar mormor Rose, vi var inte alltid gamla som idag och, för 20 år sedan, när vi bestämde oss för att bosätta oss på landsbygden, var vi inte särskilt rika, vi jobbade hårt i det här huset. Och vi var tvungna att klä oss därefter. Då hade jag hittat en butik som hette: la-salopette.fr , en riktig skatt!!!! Det finns fortfarande! Overallen jag har på mig idag har inte åldrats ett dugg ! Även om jag gått upp några kilo så passar det mig fortfarande och får mig att känna att jag fortfarande är väldigt ung!!!

…Kort sagt, för att jobba i det här huset hade jag valt jeansoveraller med orange hängslen, speciellt för trädgården och till och med för shopping! Och ärligt talat vilken look! Din morfar kunde inte motstå det! Han som verkligen gillade att vistas i klassiska blå arbetsoveraller, och beroende på vilken typ av arbete han hade att göra, med de verktyg han måste ha till hands, klädde han sig i blå arbetsoverall med stora fickor , den han har på sig idag, du känna till?

Overall med orange hängslen

Och sedan, när arbetsdagen var över, efter en rejäl dusch, gillar jag alltid att byta om till exempelvis vintageblommiga dambyxor eller Vintage Ample linne Rust-byxorna, de är min favorit! Det här är de nuvarande modellerna i butiken, men på den tiden höll jag den här stilen, stilren och avslappnad, den passade mig bra.

Låt oss gå tillbaka i tiden igen, min lilla Mimi, jag är trettio år, det är söndag, det är fint väder som idag, och vad tror du att jag väljer att ha på mig? Jag tvekar mellan Tsukii light jeansbyxorna och Sapporo gröna byxorna. Dessa två modeller är lite baggy och så mycket bättre för långa promenader eller shopping på stan. Båda tryckta, varje modell kommer att markeras med en sober och enkel t-shirt. Jag väljer de gröna byxbyxorna och drar iväg med mina små matchande sneakers. Och där dras min blick till en stilig herre, även han i overall, och av en modell som jag kände igen direkt: Jean air Korea overall!

Uppenbarligen hade vi samma klädreferenser och kommer du att tro det? Din morfar kände också igen overallen jag hade på mig och det var så vi började prata och lära känna varandra! Vi sågs igen, vi gick ut tillsammans till restaurangen; Dungarees klänning i White Pagne för mig och Classic Black Dungarees i Turbo Jeans för honom. Vi gick på konserter, och även där, alltid i byxbyxor anpassade för evenemanget, bar jag ofta sarouelinspirerade byxbyxor som Relaxed Woman-byxorna eller i en annan stil , Vintage damier Sukre-byxorna och han avgudade för tillfället, byxbyxor med en trendig stil som Bellici Black Jean-overallen för män eller den trendiga Calgary Jean-overallen! Vilken stilig man! Och jag blev inte utelämnad, jag var väldigt bevakad! Tidens trendigaste par var vi, vi inspirerade mer än en och mer än en. Våra vänner har ofta tagit till sig Dungarees-trenden, och under dessa år har vi hittat detta plagg med flera trender, med ständigt förnyade färger och material anpassade till livets alla omständigheter!

Här för semestern, oavsett om det var sportigt eller smärtsamt, fanns det alltid en eller två korta overaller i vårt bagage; White Spirit Short Overalls för män till exempel och Cerulean Blue Short Overalls för mig, långa overaller och resten var sekundärt. Denna allestädes närvarande outfit garanterade oss varje gång underbar vistelse oavsett platser som besöks. Anpassade till alla väder, till alla reliefer på jorden, slog vi läger, vandrade, lata oss, besökte... i overall!!!

https://la-salopette.fr/products/salopette-short-bleu-cerulean

Ännu yngre, när jag studerade, gillade jag också vintageoverallerna som denna berömda webbutik erbjöd mig, jag minns Vintage Boho Style Overalls , i svart, ett underverk! Jag satte på den länge och vid alla tillfällen som en student kan uppleva: klasser, en terrass med flickvännerna, fönstershopping! Hon levde allt med mig den här!!!!

Allt detta för att berätta för dig, min lilla Mimi, att livet i byxbyxor är en riktig fröjd, och att var du än är, kommer du att hitta dina drömmars byxkläder , dina behov och dina önskningar!!! Lev ditt liv och overallen kommer att leva det bra också!

I slutet av den här historien blev lilla Mimi väldigt imponerad, alla dessa overaller under en livstid, det var rätt magiskt ändå! Och morfar och mormor såg inte så gamla ut men de har gått igenom mycket i overallen!!! Efter att ha tänkt på det sa Mimi till sig själv att det var ett magiskt plagg som gjorde alla drömmar verklighet och skyddade mot ödets alla dåliga vändningar! Hon var stolt över att ha förstått hemligheten bakom farfars och mormors lycka, hon var säker på att ha en gyllene overall, evig och skyddande, som skulle göra det möjligt för henne att växa bra, med fötterna på jorden och huvudet i molnen hade hon hittat Jumpsuit Fe!!!

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.