En ce moment, La Salopette offre la livraison

Bio: Super Mario Bros Overall

För att fira lanseringen av "Super Mario Bros: The Movie", på La Salopette® vi bestämde oss för att komma tillbaka till denna emblematiska videospelkaraktär, som präglat en hel generation av spelare.

Super Mario Bros Jumpsuit är blå till färgen och är en av de mest igenkännliga delarna av karaktärens universum, vilket gör att han kan identifieras under alla omständigheter.

Skapande, historia och evolution, zooma in på den mest kända rörmokaren i overaller i världen.

Super Mario: en rörmokare som ingen annan!

Allt började 1981 , när en karaktär vid namn Jumpman introducerades i arkadspelet Donkey Kong .

Som namnet antyder är Jumpman, översatt till franska som "den hoppande mannen", en karaktär – som därför bär Super Mario Bros-overaller – som måste undvika attackerna från den onda gorillan i spelet.

Framgången var sådan att spelets utvecklare, Miyamoto , bestämde sig för att dedikera ett videospel till honom... Den första Super Mario föddes 1985 , tillgänglig på Nintendo-konsoler .

Observera att Miyamoto ville ge karaktären ett "normalt" utseende , genom en vanlig morfologi, en rund mage och en imponerande näsa.

Således, i videospelet, förkroppsligar spelaren Mario , huvudkaraktären i spelet, som måste korsa världar, befria slott för att äntligen kunna befria sin flickvän , Princess Peach från den onde Bowsers klor.

Observera att det finns en annan karaktär i spelet, som också bär overall, det är den berömda Luigi, som är ingen mindre än Marios bror . För att särskilja de två karaktärerna klädde spelets skapare Luigi i vita overaller och en grön topp . Vi hittar också karaktären med jeansoveraller (som Marios), men alltid med en grön topp för att skilja honom från sin bror.

Super Mario Bros Overall

Du bör veta att när det gäller teknik och pixlar har videospel tydligt utvecklats. På 80-talet fanns det faktiskt en låg grafikupplösning , vilket fick utvecklare att fördubbla sina ansträngningar och uppfinningsrikedom för att skapa igenkännliga och unika karaktärer, med begränsade färger och pixlar.

Med tanke på situationen var valet av Super Mario Bros-overaller en no-brainer, eftersom det gjorde det möjligt att skilja Marios kropp från hans armar, med bara två block. Den här bär därför overall och keps, en riktig innovation på den tiden då superhjältar som Batman och Stålmannen bar tighta kostymer och/eller cape.

Utvecklingen av Super Mario Bros Jumpsuit

Spelarna vet det... Super Mario Bros första overall var inte blå, utan röd ! Och omvänt var tröjan han bär under, alltså blå.

Det var 1988 som färgerna på Super Mario Bros-overallerna ändrades till att bli den vi känner idag: blå med gula knappar och en röd tröja under .

Super Mario tillbehör

Liksom overallen från Super Mario Bros är även andra tillbehör unika för karaktären i spelet, som hans röda keps och vita handskar .

För ordens skull skulle Marios berömda röda keps vara en frisyr. Men som vi nämnde ovan, när det gäller pixlar, var det inte lätt att animera hår, med tanke på den akrobatik som karaktären måste utföra för att fly sina fiender och slutföra sina uppdrag.

Klossarna som skulle göra håret förvandlades alltså till en röd keps, som matchade tröjan under Super Mario Bros-overallen .

Super Mario Bros Overall: Cosplay

Super Mario Bros Cosplay Overall

Naturligtvis, som med många andra tv-spels- och seriefigurer , är outfits inspirerade av de senares kostymer på topp bland fansen. Dessutom finns det en specifik term för denna typ av förklädnad: Cosplay .

Cosplay består av att klä ut sig för att imitera din favoritkaraktär, uppmärksamma alla detaljer som kännetecknar karaktären.

Således kan fans av Super Mario Bros overaller hämta inspiration från outfiten av denna mytomspunna karaktär för att klä ut sig till en temafest, till exempel.

För att göra detta behöver du bara blå overall , en röd tröja eller skjorta och, naturligtvis, en röd keps och vita handskar.

Super Mario bröderna. Filmen

Till stor glädje för Super Mario-fans släpptes nyligen en 3D-animerad film . Filmen är producerad gemensamt av Nintendo och Illumination Entertainment och har gått på bio sedan den 5 april .

Vi hittar uppenbarligen Super Mario och hans bror Luigi , men även prinsessan Peach och den skurkaktige Bowser .

I den här animerade filmen, och till skillnad från spelet där han måste rädda Peach, hamnar Mario i en magisk värld efter att ha kommit åt den från en kanal. I detta universum finner han sig separerad från sin bror Luigi och hans sökande efter att hitta honom börjar.

Filmen är en stor framgång bland unga och gamla, och erbjuder en utmärkt stund med familj eller vänner.

Våra modeller av Super Mario Bros Overalls

Är du ett fan av karaktären? Vill du bära Super Mario Bros-overaller och imponera på dina vänner? På La Salopette® vi har precis det du behöver för att vara i temat!

1 - Marinblå arbetsoverall för herrar

Marinblå arbetsoverall för herrar

Dessa arbetsoveraller, inspirerade av Super Mario Bros-overallerna, är idealiska för cosplay , men inte bara!

Praktiska och designade med ultra-resistenta material , dessa byxbyxor för män hjälper dig att utföra ditt manuella arbete och/eller gör-det-själv-sessioner.

Den har många fickor speciellt utformade för att placera verktyg, såsom en skruvmejsel eller tång.

Dessutom anpassar dess breda snitt till alla kroppstyper , så att du är bekväm i dina rörelser.

2 - Jean Overall från Atelier Ikebana

Jeansbyxor från Atelier Ikebana

Bara för att Super Mario Bros-overallen bärs av en rörmokare med mustasch betyder det inte att ett kvinnligt fan av karaktären inte kan bära det som hon vill!

Oavsett om det är till accessoarer med en röd tröja och keps eller för vardagsbruk, är dessa jeansbyxor för kvinnor perfekta för manuellt arbete. Dessutom gör dess lösa passform och många fickor den ännu mer praktisk.

Klassiska och tidlösa, blå jeansoveraller är mycket lätta att bära varje dag, oavsett figur .

3 - Klassisk blå arbetsoverall

Blå klassisk arbetsoverall

Liksom den första är dessa Super Mario Bros-overaller också idealiska för att klä ut sig på en Cosplay-fest.

Tillverkad i ett 100 % bomullstyg , kommer det att uppfylla dina förväntningar på många aspekter: praktiskt , bekvämt och hållbart .

Dessutom har dessa rakt skurna herroveraller flera fickor och justerbara spännband, vilket ger dig den stiligaste looken.

4 - The White Plumber Work Overalls

Den vita rörmokare arbetsoverallen

La Salopette® lämnas inte Luigi-fans utanför... Tvärtom!

Dessa vita byxbyxor med flera fickor är verkligen superpraktiska för att utföra arbete, oavsett om det är inomhus eller utomhus. Den är gjord av högkvalitativ denimbomull , vilket säkerställer maximal komfort och hållbarhet.

Så även om du vill sticka ut och inte bära Super Mario Bros-overaller, kommer Luigis overaller att få dig att sticka ut helt klart!

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.