En ce moment, La Salopette offre la livraison

Skillnaden mellan overall och våtdräkt

Jumpsuits och overaller: Vad är skillnaden ? Man tror ofta felaktigt att den enda skillnaden är regional: ett vanligt ord kontra ett uttryck? Nej ! det finns riktiga definitioner:

Vad är overaller?

- byxor med haklapp, stöd och gratis hängslen att bära över dina vanliga kläder

– Overaller täcker i allmänhet inte armarna

Vad är en kombination?

- ett skyddsplagg i ett stycke som bärs för tungt manuellt arbete

Men i den franska arbetsklädersindustrin verkar orden vara utbytbara. Sök på valfri (annan) webbsida för arbetskläder efter endera termen och du hittar definitionen av "overall eller haklapp" för båda (dvs. säg ett arbetsplagg som täcker överkropp, armar och ben).

La Salopette® strävar efter att använda rätt terminologi för overaller och overaller

Oavsett om du kallar dem byxbyxor, overaller eller arbetsoveraller spelar det ingen roll så länge du får plagget du faktiskt behöver.

1 - De olika användningsområdena

1-1 Kombinationen

Börjar med beteckningarna (lexikondefinitionerna) där "jumpsuit" hänvisar till det kompletta kostymplagget och "tillsammans" hänvisar till plagget som klämmer över axlarna, här är användningen av båda:

Många industrier använder overaller för att skydda arbetare från faror . Vissa är designade för värme, andningsförmåga och/eller skydd (d.v.s. motståndskraft mot vatten, hazmat, eld, låga, värme, etc.)

Dräkter används av olika människor, allt från ingenjörer, tillverkare , fabriksarbetare, medicinsk personal och brandmän .

Fabriksdräkter är generellt utformade för att vara andningsbara , bekväma och hållbara. De skyddar kroppen och kläderna nedanför från skador orsakade av värme, kyla eller farliga växtförhållanden.

Dräkter används också för militära ändamål, till exempel i flygdräkter, och har varit i bruk sedan andra världskrigets början. När flyget utvecklades var cockpits ouppvärmda - med låg syre och flygningar på hög höjd - så piloter behövde varma kläder med flera fickor och med knappar, tryckknappar eller dragkedjor för att undvika att tappa föremål under flygning och under manövrar.

Aviator jumpsuit

Piloter bar först läder som skyddade dem från skräp, insekter, klättring, landning och olja från rotorn. Lädret var slitstarkt, men det var inte en perfekt lösning. Den australiensiske flygaren Frederick Sidney Cotton utvecklade "Sidcot"-flygdräkten 1917, som höll piloterna varma och gav gott om förvaringsutrymme. Den var extremt populär och var föregångaren till den moderna flygdräkten.

Sidcop flygdräkt

Dessutom kan dräkterna användas av den medicinska industrin som explosionssäkra dräkter och skyddsutrustning för att skydda bäraren mot kemiska och biologiska faror. De kan användas av polisen och används av vissa länder som uniform. Brandmän, som bär dräkter gjorda av Nomex , ett flambeständigt material, använder dem vanligtvis.

Overaller används för en mängd olika industriella ändamål, med antistatiska behandlingar, flamspridningsegenskaper, olika färgalternativ och tillbehör.

Historiskt sett, utanför flygindustrin, användes kostymer ofta av män som servade koleldade pannor. Eftersom dessa män var tvungna att klättra in i förbränningskammaren på ett ångtåg där kol skyffades, hindrade ett plagg utan mellanrum att sot från att komma in i den nedre halvan av plagget. Det förhindrade också bälteshakningar när någon manövrerade i ett trångt utrymme, samt att pälsen hakar i svansen när man gick ut upp och ner.

För moderna behov kan plagget bäras ensamt eller över kläder för att skydda både kläder och kropp.

1-2 Overall

Overaller har alltid förknippats med bönder och järnvägsarbetare i Frankrike. Idag bär målare, bönder, fabriksarbetare, tågingenjörer, snickare och andra hantverkare denna typ av kläder.

Modeoveraller



Men byxbyxor blev populära på 60- och 70-talen som ett uttryck för mode, och gick bort från traditionell denim mot andra färger och utsmyckningar. De gjorde comeback på 90-talet över hela världen som en modeutveckling. Modeplagget blev populärt och banade väg för den nya trenden med jumpsuits.

Mindre populärt för klädskydd, overaller används fortfarande , särskilt inom yrken som snickeri och snickeri, men inte där det extra skyddet av overaller behövs.

2 - Overall eller Jumpsuit...

Oavsett om du kallar dem overaller eller overaller har dessa plagg en rik historia, men var noga med att välja ett plagg som erbjuder rätt typ av skydd för just din bransch. Men det är sant att mode under 2020 är mer inriktat på jeansoveraller, speciellt på damsidan!

Denimoveraller för kvinnor

Hitta arbetsoverallen som passar dig.
Om du behöver hjälp med att bestämma vilken kostym du ska köpa för dina behov - eller andra arbetskläder - vänligen kontakta La Salopette® via e-post via följande adress: contact@la-salopette.fr

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.