En ce moment, La Salopette offre la livraison

Overall och overall - Rätt verktyg för jobbet

Om dessa två termer, overaller och overaller , ofta korsar samtalsströmmar, är faktum att de inte har samma användningsområden. En anekdot kommer att illustrera min poäng bättre.

När jag gick i mellanstadiet frågade jag min flickvän skillnaden mellan en kjol och en klänning. Hon var snäll nog att förklara för mig att klänningarna började vid axlarna, kjolarna i midjan.

Den här bloggen kommer att täcka samma ämne, men när det gäller overaller och overaller, bryta ner skillnaderna inom varje kategori och sedan täcka de bästa applikationerna för var och en.

Till att börja med måste du förstå skillnaderna mellan de två.

1 - Jumpsuits och overaller

Skillnaderna, som skiljer jumpsuits och overaller åt, skiljer sig inte mycket från detaljerna som skiljer kjolar från klänningar.

Även om dessa plagg dyker upp för samma evenemang, arbetsplatser för overaller och overaller, täcker overaller mer av kroppen än overaller.

Den väsentliga skillnaden är att om du gör ett misstag på byggarbetsplatsen riskerar du att inte hitta samma komfort som vanligt , funktionerna är inte desamma . Det är viktigt att notera att det finns olika egenskaper hos var och en av dem. Till exempel är inte alla jumpsuits faktiskt overaller med mer tyg.

Oroa dig inte. Allt detta kommer att vara vettigt senare.

Overall och arbetsoverall

2 - Overall

Den trendigare av de två, overaller kanske inte täcker allt, men de tenderar att gå över allt. Förutom jackan, sätts den på sist, genom att den sätts på över underkläder , termokläder, strumpor och ibland även andra byxor som var fallet i början av 1900-talet för arbetare. .

En väsentlig skillnad är på axlarnas nivå . Overaller täcker dem aldrig, inte heller enkla kraftiga hängslen över varje axel för att hålla dem på plats.

Bland fördelarna med overaller kan vi nämna frånvaron av ett bälte, skyddet av större delen av kroppen mot stänk och till och med mot brand för flamsäkra modeller. För att inte tala om att de är designade med mer än en praktisk plats för att förvara dessa verktyg under en byggarbetsplats. De har vanligtvis inte bara extra fickor, utan också större än livfickor på grund av haklappen som klär bröstet.

Nackdelen med overaller är "svårigheten" med vilken den kan tas av. Den glider alltid lätt på, men att ta sig ur den kan variera. I en nödsituation i badrummet kan det vara en mardröm av sitt slag att kämpa med din overall i ett trångt utrymme. Men var säker, blixtlås har designats för att övervinna detta besvär.

Ur modesynpunkt bär overaller inte alltid lika bra som jeans på arbetsplatsen, men mode kommer och går. Vissa år gör overaller sin debut på nattklubbar och på catwalks av de största modevisningarna . Detta plagg med sin unika charm slutar aldrig att förvåna.

En annan fördel med overaller är att de ofta har en eller flera fickor precis under bröstet. Dessa fickor är idealiska för att förvara allt du behöver, såsom planer, verktyg och mobiltelefoner , för att nämna några exempel.

På tal om fickor , de flesta overaller har fler fickor än en enskild person kan använda , fem till åtta plus en hammarögla för de flesta. Det är ett konstigt att byxbyxor inte är mer moderiktiga av denna anledning, eftersom de ger människor gott om utrymme att förvara sina grejer och en modern stil som borde göra ett stänk.

Arbetsoveraller

3 - Kombinationen

Som namnet antyder täcker en våtdräkt mer yta av kroppen . Nyckelpunkten för differentiering är återigen vid axlarna. Kort sagt, våtdräkter täcker dem, eftersom de täcker allt .

Vissa kostymer finns i en kortärmad version, andra i en långärmad version. De flesta arbetsgivare kräver åtminstone overall eller overall med t-shirt för att gå till jobbet.

Dungarees och overaller finns i en isolerad version. Du kan hitta flamskyddade versioner av varje, men den bättre isolerade av de två är overallen.

Nackdelen med kombinationen är rörligheten. Bundna till en enda uniform från fotled till axel , vissa känner sig begränsade när de bär overaller. De flesta nuvarande kombinationer tar hänsyn till att bäraren måste flytta, men vissa är fortfarande restriktiva.

För att mäta dina personliga preferenser kan du prova några exempel på varje kombination, sträcka dig upp och ner så mycket som möjligt innan du bestämmer dig. Du kommer att se smart ut , men det är bättre än att känna dig trång på jobbet.

Slutligen skiljer sig de främre fickorna på de flesta våtdräkter från de på overaller. Till skillnad från haklappsfickorna på byxbyxor tenderar bröstfickorna på byxbyxor att likna fickorna på en knapptröja. Och vi kan säga att när det kommer till stil har jumpsuiten lärdomar att dra av overallen.

Craftsman Jumpsuit

4 - Arbetsoveraller

Historiskt sett bar järnvägsarbetare overaller på grund av den smutsiga miljön i järnvägsvärlden. Idag faller dock symbolen för det övergripande arbetet till antingen den professionella målaren eller hantlangaren.

För att ta reda på om detta är rätt val för dig, överväg vilken typ av jobb du har. Kräver det att du håller föremål mot kroppen för att bära dem?

Under ditt arbete kan vätskor eller föremål flyga iväg, förstöra eller skada dina kläder om de inte är skyddade. Moderna målare älskar overaller eftersom de tillåter perfekt rörlighet samtidigt som de ger bättre skydd mot våt färg än utan. Naturligtvis kommer alla målare som är värda sitt salt att berätta att en bra målare inte sätter färg på sin overall , han bär dem av tradition . Kanske, men för säkerhets skull skyddar de magen, bröstet och ryggen på bäraren.

Det är därför många som arbetar i miljöer där arbetskläder bärs väljer att bära overaller av tradition, vare sig de är förmän, administratörer, entreprenörer eller andra roller, mindre arbetsintensiva.

Utan att vara för skrymmande fullbordar overallen utseendet på någon som vet vad de gör.

Modern arbetsoverall

5 - Arbetsoverallen

Den som behöver skydd från axlarna till anklarna behöver med andra ord en kostym. Hot att skydda mot sträcker sig från fett till eld, och kan innefatta isande kyla. Detsamma gäller de som arbetar inom kemikalier, el och farliga material.

Många fabriker använder dräkten mer som ett sätt att skydda sin produkt från anställda än tvärtom. Ofta, i dessa fall, bär alla kostymen på fabriken, från VD och nedåt. I de flesta företag är det en del av obligatorisk personlig skyddsutrustning .

Militära styrkor , särskilt marinen, bär kostymer som en del av sin uniform, men det går djupare än så, ut i rymden. Astronautuniformer är kostymer. Även rymddräkten som bärs utanför den internationella rymdstationen är en slags avancerad dräkt.

Som sagt, alla borde äga antingen en jumpsuit eller overall, om så bara för att bära dem hemma på söndagsmorgnar. Med bra tofflor och en god kopp kaffe finns det inte så mycket mer att önska.

Astronautoverall

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.