En ce moment, La Salopette offre la livraison

Hur bär man overaller för män?

De flesta av oss män kan ta på oss en tröja, joggingbyxor och en ryggsäck och vi är redo för stora äventyr. För Chris Pine, stjärnan i Star Trek, översätts den här outfiten till overall , lika praktisk som att jogga, den har en stor central ficka som är perfekt för att lägga dina nycklar eller din telefon. Chris Pine har setts flera gånger bär detta kroppstäckande plagg. Under en senare utflykt berömde han användbarheten av dess många förvaringsutrymmen för detta tidlösa plagg. Men Pines no-nonsense tillvägagångssätt illustrerar en gåta för herrkläder: byxbyxor kan dyka upp på catwalken och vara tillgängliga i arbetsklädersmärken, men måste de verkligen bäras i en avslappnad, icke-utilitär stil?

Overallen dök upp på 1700-talet som en unik pjäs för arbetande män. De första modellerna hade ingen haklapp utan såg snarare ut som jeansbyxor med knäppta hängslen. På grund av deras hållbarhet och praktiska egenskaper tog trenden fäste och 1873 började Levi Strauss masstillverka dem. 1911 introducerade Harry David Lee den första haklappsoverallen som vi känner dem idag. Sålda som "Union-Alls" fäste de byxpartiet på en haklapp med hängslen. Men idag, särskilt med sina flera fickor och ärmslut, är det faktiskt närmare en jumpsuit. Så, med tanke på först dess decennier långa historia som arbetskläder , dess decennier långa användning som fritidskläder, och den senaste tidens återkomst på catwalks, hur går du tillväga för att bära overaller?

1 - The Classic Dungarees

Det är snarare nödvändigt att veta hur man kringgår den tidigare konnotationen av detta blå verk. På senare tid var det på 90-talet - sista gången någon bar detta klädesplagg bortom dess ironiska faktor. Tupac Shakur , i synnerhet, gav deras no-nonsense design en känsla av robusthet. Will Smith , då på The Fresh Prince of Bel Air, fick dem att se ut som ett lekfullt plagg , speciellt när de bärs med en rem borttagen och en färgglad, överdimensionerad skjorta under. Kris Kross , som efterliknar en annan trend med rötter i hiphop, vänder på dem, med en korsad baksida precis framför, som konstigt konstruerade byxor. I decennier var overaller synonymt med hårt arbetande, arbeta i en fabrik, odla grödor på en gård eller bygga järnvägar över det amerikanska landskapet. På grund av denna historia, i vissa sociala kretsar, är kläder fortfarande förknippade med den arbetande mannen. För att hjälpa dig finns det inga modefaux pas när du vill bära overaller utan helt enkelt matcha dem med resten av din outfit för att ge en autentisk karaktär.

2 - Vilket tyg ska man välja?

Vi måste fokusera på en historisk aspekt. Byxornas klassiska karaktär , som ett all- denimplagg , ofta med fickor framtill, förmedlar en tydlig känsla: du är där för att få saker gjorda, utan att behöva ringor och visselpipor. Så om du funderar på byxbyxor är det verkligen det bästa sättet att gå tillbaka till grunderna. Se det ur ett Americana-perspektiv, men utan all den där nostalgiska, melankoliska bakgrunden. Var ganska praktisk: en enkel denim, i en enfärgad färg , helst en blå färg. Med detta menar vi en lite lös passform , snarare än en smal passform, och överväg en ficka eller två, rent för bekvämlighets skull. Det finns många tyger som stolt pryder den här overallen, till exempel linneoveraller är väldigt lätta och bekväma, återvunna bomullsoveraller som ingår i miljöansvar för att begränsa påverkan på miljön, sammet och dess ädla sida passar perfekt till overallen, så många val som anpassar sig perfekt till årstiderna och trenderna.

Tyg för herrbyxor

3 - Vad ska man ha på sig med overaller?

Så när du väl är i form och fått dina kläder rätt utvalda måste du tänka på allt annat, speciellt vad du har på dig under. Du har flera alternativ , du kan anta arbetssidan av overallen med en vanlig eller rutig skjorta och höga skor, eller för att hylla 90-talets tv-program, en ulltröja med en halsringning eller en färgglad tröja , kan vara en perfekt variant för hösten, den kan också bäras med en bred blommig skjorta som en affärsman och slutligen t-shirts, den stora klassikern. Byxbyxorna är ett karaktärsplagg, du måste hålla allt annat diskret och neutralt, varför t-shirten lätt kan kombineras med byxorna. Så tänk på en vanlig vit t-shirt, med ett mönster. Du måste också tänka på lagerkläder som en hoodie eller en bomber . För en arbetskläder-inspirerad look, prova den med en enfärgad quiltad skjorta eller bomber.

Overaller, tidlösa, är ett exceptionellt plagg som bara väntar på att bäras.

Topp att bära med jeansoveraller

Laissez un commentaire
Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.